03.11.2025r. - 07.11.2025r.
Poniedziałek: Zupa pieczarkowa z ryżem, łazanki z kapustą, kompot, owoc
Zupa: woda pieczarki, ryż, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, kości wieprzowe, chleb pszenno-żytni, razowy, śmietana 18% Jarzynka: sól, warzywa suszone 32%,w zmiennych proporcjach (marchew, pasternak, cebula, korzeń selera, ziemniaki, por, papryka czerwona, pietruszka liść, koper, czosnek), cukier, ekstrakt drożdżowy, przyprawy w zmiennych proporcjach (kurkuma, pieprz czarny), zioła 1% w zmiennych proporcjach (lubczyk liść, kolendra liść), olej rzepakowy. Produkt może zawierać gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz gorczycę.
Makaron pszenny, kapusta biała, masło, cebula, przyprawy,
Kompot: truskawki, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Wtorek: Zupa grysikowa z bukietem warzyw, Sznycel drobiowy, marchew z groszkiem zasmażana, ziemniaki, kompot, chipsy jabłkowe,
Zupa: woda, kasza manna, marchew, pietruszka korzeń, seler, masło, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, chleb pszenno-żytni, razowy, śmietana18% Jarzynka - jw.
Filet z uda z kurczaka, cebula, bułka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, przyprawy
Surówka: marchew, groszek zielony, mąka pszenna, śmietana 18%, masło
Ziemniaki, masło,
Kompot: truskawki, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Środa: Tarte ciasto na rosole, risotto w sosie pomidorowym, kompot, owoc
Zupa: woda, makaron pszenny, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, mięso wieprzowe, Jarzynka - jw.
Risotto: ryż paraboliczny, karkówka wieprzowa, cebula, masło, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, mąka pszenna,
Kompot: truskawki, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Czwartek: Zupa ogórkowa z ryżem, pieczeń schabowa, ćwikła z chrzanem, ziemniaki, kompot, owoc
Zupa: woda, ogórki kwaszone, ryż, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, chleb pszenno-żytni, razowy, śmietana 18% Jarzynka - jw.
Schab wieprzowy, mąka pszenna, śmietana18%, olej rzepakowy, przyprawy,
Buraki ćwikłowe, chrzan, przyprawy,
Ziemniaki, masło
Kompot: truskawki, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Piątek: Zupa wiosenna z ziemniakami, naleśniki z serem i musem truskawkowym, herbata z miodem i cytryną, jogurt owocowy
Zupa: woda, ziemniaki, kalafiory, brokuły, kapusta włoska, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, chleb pszenno-żytni, razowy, śmietana 18%, Jarzynka - jw.
Naleśniki: mąka pszenna, mleko, twaróg półtłusty, jajka, cukier, truskawki,
Herbata czarna, miód wielokwiatowy, cytryny
Zastrzega się zmiany w jadłospisie!
W każdym posiłku mogą występować substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.