28.04.2025r. - 30.04.2025r.
Poniedziałek: Wieprzowina w sosie własnym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw, herbata z cytryną, mus owocowo-warzywny
Jarzynka: sól, warzywa suszone 32%,w zmiennych proporcjach (marchew, pasternak, cebula, korzeń selera, ziemniaki, por, papryka czerwona, pietruszka liść, koper, czosnek), cukier, ekstrakt drożdżowy, przyprawy w zmiennych proporcjach (kurkuma, pieprz czarny), zioła 1% w zmiennych proporcjach (lubczyk liść, kolendra liść), olej rzepakowy. Produkt może zawierać gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz gorczycę.
Karkówka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy, śmietana 18%
Warzywa: fasola szparagowa, brokuł, marchew,
Kasza jęczmienna, masło
Herbata czarna, cytryny, cukier
Wtorek: Filet z miruny, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, kompot, sok
Porcja z miruny, mąka pszenna, bułka tarta pszenna, jajka, olej rzepakowy,
Surówka: kapusta kwaszona, marchew, jabłka, por, szczypior, oliwa
Ziemniaki, masło,
Kompot: truskawki, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Środa: Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot, jogurt Bakoma z granolą
Naleśniki: ciasto: woda, mąka pszenna, jajka, farsz: twaróg półtłusty, mleko, truskawki, cukier,
Kompot: truskawki, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Zastrzega się zmiany w jadłospisie!
W każdym posiłku mogą występować substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.