15.04.2024r. - 19.04.2024r.
Poniedziałek: Zupa kalafiorowa z ryżem, jajko sadzone, sałata zielona z ogórkiem świeżym, ziemniaki, kompot, Jogurt fantazja
Zupa: woda, kalafiory, ryż, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, Chleb pszenno–żytni, razowy, Jarzynka: sól, warzywa suszone 32%,w zmiennych proporcjach (marchew, pasternak, cebula, korzeń selera, ziemniaki, por, papryka czerwona, pietruszka liść, koper, czosnek), cukier, ekstrakt drożdżowy, przyprawy w zmiennych proporcjach (kurkuma, pieprz czarny), zioła 1% w zmiennych proporcjach (lubczyk liść, kolendra liść), olej rzepakowy. Produkt może zawierać gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz gorczycę.
Jajka, olej rzepakowy
Surówka: sałata zielona, ogórek świeży, śmietana 18%, szczypior
Ziemniaki, masło,
kompot: jabłka, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Wtorek: Tarte ciasto na rosole, Strogonow z ryżem, kompot , owoc
Zupa: woda, makaron pszenny, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, szponder wołowy, Jarzynka - jw.
Strogonow: karkówka wieprzowa, pieczarki, marchew, groszek zielony, ogórki kwaszone, papryka mix (czerwona, zielona, żółta), koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, przyprawy,
Ryż paraboliczny, masło,
kompot: jabłka, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Środa: Krupnik jaglany, spaghetti, herbata z miodem i cytryną, owoc
Zupa: woda, kasza jaglana, ziemniaki, bukiet warzyw(brokuły, kalafiory, brukselka, groszek zielony) , marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, , Chleb pszenno–żytni, razowy, śmietana 18%, Jarzynka jw.
Spaghetti, łopatka wieprzowa, makaron pszenny, keczup, koncentrat pomidorowy, cebula, mąka pszenna, przyprawy, ser żółty
Herbata czarna, miód pszczeli, cytryny
Czwartek: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet zapiekany, surówka z marchewki ziemniaki, kompot, Sok jabłkowy Hortex
Zupa: woda, pieczarki, makaron pszenny , marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, Chleb pszenno–żytni, razowy, śmietana 18%, Jarzynka jw.
Filet z kurczaka, majonez, keczup, przyprawy,
Surówka: marchew, jabłka, chrzan, śmietana 18%
ziemniaki, masło,
kompot: jabłka, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Piątek: Zupa z soczewicy czerwonej, naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot, baton owsiany
Zupa: woda, soczewica czerwona, koncentrat pomidorowy 30%, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, cebula, lubczyk, porcje rosołowe, Chleb pszenno–żytni, razowy, Jarzynka jw.
Naleśniki: ciasto: woda, mleko, mąka pszenna, jajka, farsz: twaróg półtłusty, mleko, cukier, truskawki,
kompot: jabłka, porzeczka czarna i czerwona, śliwy, wiśnie, cukier
Zastrzega się zmiany w jadłospisie!
W każdym posiłku mogą występować substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.